Razredi

RAZREDI:

RAZRED MLADIČEV: prijavljajo se psi, stari od 4 do 6 mesecev.
RAZRED NAJMLAJŠIH: prijavljajo se psi, stari od 6 do 9 mesecev.
RAZRED MLAJŠIH: prijavljajo se psi, stari od 9 do 12 mesecev; kandidirajo za PRM SLO (J CAC).
RAZRED MLADIH: prijavljajo se psi, stari od 12 do 18 mesecev; kandidirajo za PRM SLO (J CAC).
RAZRED VMESNIH: prijavljajo se psi, stari od 15 do 24 mesecev;
RAZRED ODPRTIH: prijavljajo se psi, stari 15 mesecev in več; kandidirajo za CAC SLO
RAZRED DELOVNIH: prijavljajo se psi z FCI delovnim potrdilom, stari 15 mesecev ali več; kandidirajo za CAC SLO. Delovno potrdilo mora biti nostrificiano v državi bivanja psa.
RAZRED PRVAKOV: obvezno se prijavljajo psi, ki že imajo naziv »Prvak Slovenije v lepoti«. V ta razred ni obvezno prijaviti psov, ki že imajo naziv mednarodnega prvaka v lepoti oziroma prvaka v lepoti katere druge države članice FCI; psi kandidirajo za CAC SLO.
RAZRED VETERANOV: prijavljajo se psi, stari nad 8 let; kandidirajo za oceno Odlično 1 (kandidatura za Veteranskega prvaka Slovenije v lepoti).

PAR: sestavljata ga pes in psica, ki sta na dan razstave last iste osebe in pozitivno ocenjena.
VZREJNA SKUPINA: samica in minimum 3 potomcev istega vzreditelja, ki so na dan razstave pozitivno ocenjeni; psi so lahko v lasti različnih oseb. Prijavi jo lahko le vzreditelj.
VZREJNA SKUPINA PO OČETU: samec in minimalno trije potomci (prva generacija, sin/hči), ki so na dan razstavae pozitivno ocenjeni, psi so lahko v lasti različnih oseb. Prijavi jo lahko le lastnik samca.

Za ATIBOX prvaka lahko tekmujejo psi in psice iz razreda delovnih in prvakov z opravljenim delovnim izpitom in priloženim FCI potrdilom.